Člansko moštvo

loading...

Mlajše selekcije

loading...

Splošne informacije

loading...

rs okna 811 204

1.ekipa.gifKončano je prvo četrfinalno srečanje med Sveo in Kix-i iz Ajdovščine. Slednji so se pokazali kot zelo trd in nepredvidljiv nasprotnik, ki je imel vodstvo z 0 : 2 in 1 : 3, ob tem še kar nekaj priložnosti, ki jih tako kot domači niso izkoristil. Neefikasnost bi tudi tokrat lahko domače stala  zmage, a so v zadnjih minutah srečanja poskrbeli za popoln preobrat, dosegli tri zadetke in v zmagah povedli z 1 : 0. Še strelci: Vrhovec, Kristan, Osredkar in Smiljanič.

Svea : Kix Ajdovščina  4 : 3 (1 : 2)

Športna dvorana Litija, gledalcev: 250, sodnika: Resner in Jozič, delegat: Savić.

Strelci: 0 : 1 Sukanovič (4), 0 : 2 Vodopivec (8), 1 : 2 Vrhovec (13), 1 : 3 Bizjak (23), 2 : 3 Kristan (37), 3 : 3 Osredkar (38), 4 : 3 Smiljanič (39).

Svea: Kazič, Bauman, Bizjak, Delamea, Osredkar, Kristan, Račič, Tokič, Smiljanič, Vrhovec, Osojnik, Mihelič. Trener: Tesko.

Kix Ajdovščina: Djukič, Vanceta, Sukanovič, Peljhan, Kodele, Likar, Vodopivec, Bizjak, Sukanovič, Lazarevič, Žigon. Trener: Likar.

Rumeni kartoni: Smiljanič, Osojnik (Svea); Djukić, Lazarevič (Kix Ajdovščina).
Rdeči karton: Vanceta (Kix Ajdovščina).
Aku. prekrški: 1 pol. 4 : 6; 2. pol. 6 : 4.

Pa se je začelo, nadaljevanje državnega prvenstva v futsalu namreč. Od tega trenutka gre zares. Kdor izgubi dve tekmi izpade. V Litijo je, v prvem srečanju četrfinala, tokrat prišel ajdovski Kix. Gostje so že od prve minute začeli agresivno in s tem pokazali, da se niso prišli predat in le branit, čeprav so skozi celotno srečanje več pozornosti namenili obrambi in prežali na protinapade in napake domačih igralcev, ki jih je bilo tokrat kar precej. Tako so ajdovci v četrti minuti, po terenski premoči domačih izvedli hiter protinapad in preko Sukanoviča tudi zadeli. Nato so dobili krila ter še nekajkrat zapretili. Tako so v osmi minuti in  novi napaki domačih, po kombiniranju Bizjaka in Vodopivca povedli že z dvema zadetkoma, minuto zatem zadeli še vratnico in domači navijači so se že držali za glavo. Potem pa je v enem izmed napadov domačih lepo preigraval Vrhovec, gostje so storili še šesti prekršek in 10 metrovka je bila tu. Hladnokrvno jo je izvedel Vrhovec in tako znižal prednost Ajdovcev na zadetek. Sicer so gostje že v sedmi (?) minuti imeli izkoriščen bonus prekrškov. Do konca polčasa je Tokič odlično ubranil strel gostov, ki so v zadnjih minutah prvega dela zadeli še drugo vratnico. Tako so na odmor odšli z ugodnim rezultatom ter golom prednosti. 
Drugi del se je začel s pritiskom Sveinih igralcev, ki pa so znova dobili gol iz protinapada. Igra se je nadaljevala, domači so imeli žogo več v svojih nogah, gostje pa so bili konkretnejši. Tako je v 26. minuti Tokič ubranil izredno priložnost Vodopivcu, ko sta se pomerila ena na ena. Po tej priložnosti se je igra nekoliko umirila, potem pa se je deset minut pred koncem srečanja trener Svee Tesko odločil zaigrati z vratarjem v polju, to delo je opravil Osojnik. Kljub napadom domačih so imeli gostje lepo priložnost za povišanje vodstva, saj je Mihelič storil šesti akumulirani prekršek. Toda Tokič je strel z desetih metrov ubranil in s tem vzpodbudil soigralce, ki so zaigrali bolj zavzeto. Kdor ne da, ponavadi dobi pravijo, čeprav se je tekma že bližala koncu, navijači so pogosteje pogledovali na uro in tri minute pred koncem je za žarek upanja poskrbel Kristan, ki je žogo poslal med nogama gostujočega vratarja, še prej so domači spet zapravili nekaj čistih strelov za dosego zadetka. Minuto po doseženem  zadetku je Vrhovec videl Osredkarja, ki je vajo z dosego zadetka ponovil in ekipi sta bili poravnani. Praktično v naslednjem napadu Litijanov, se je za strel skoraj z aut linije odločil Smiljanič ter žogo s prefinjenim strelom spravil za hrbet nemočnega Djukića. Tako so lesarji povedli ter na noge spravili tudi navijače, ki so konec tekme dočakali stoje. Deset sekund pred koncem so gostje pokazali še drug obraz, saj je Vanceta (ki je v igro vstopil kot igralec namesto vratarja) še nešportno udaril Smiljaniča, ko je ta ležal na tleh, igralcem je zavrela kri, vendar sta sodnika hitro umirila strasti, a le za kratko. Gostje so morali izvajati še kot, ker pa Vanceta ni nehal z izzivanjem mu je sodnik pokazal zasluženi rdeči karton, potem ko je s komolcem namerno v obraz udaril domačega igralca. Še nekaj nešportnega vedenja so pokazali ajdovci pri tem je prednjačil predvsem Lazarevič, ki je hotel obračunati kar z vsemi domačimi igralci na klopi in igrišču. No srečanje se je le končalo in domačini so tako dosegli prvo zmago, za napredovanje potrebujejo še eno, za katero se bodo pomerili čez teden dni v Ajdovščini. Ob tem pa bodo morali pokazati nekaj več kvalitete, resda so v petek v drugem delu preobrnili srečanje sebi v prid, vendar so bili v času tekme tudi trenutki, ko so delovali povsem izgubljeno. Če si za prvi polčas pohvale zaslužita najmlajša na igrišču v domači vrsti Račič in Vrhovec, potem to že nekaj pove, no drugi del so nekaj dodali tudi preostali. Skratka šteje tokrat le rezultat, vse ostalo gre v pozabo.

Gašper Repina