Futsal reprezentanco Slovenije U17 v prvem tednu meseca novembra čaka kvalifikacijski turnir za uvrstitev na olimpijske igre mladih prihodnje leto v Argentini. Kvalifikacije bodo potekale v Podčetrtku.

Znana je 10-članska postava, ki jo bo na kvalifikacijah vodil selektor Andrej Dobovičnik, asistirala mu bosta trenerja Tomislav Novak in Mitja Jontez. V reprezentanco je bil vpoklican tudi član naše zasedbe U19 Patrick Osredkar, medtem ko je Marko Bjelčević prvi na čakanju, kar pomeni, da bi ob morebitni odsotnosti nekoga od vpoklican, prav on zasedel njegovo mesto. Čestitke in srečno obema! Ste pa na tekme reprezentance vabljeni v čim večjem številu v Podčetrtek, kjer bo potekal turnir.

Kvalifikacijski turnir, Podčetrtek, 1.11 – 4.11.

1.11.
Slovenija – Češka (17.30)
Italija – Romunija (19.30)

2.11.
Češka – Italija (17.30)
Slovenija – Romunija (19.30)

4.11.
Češka – Romunija (14.00)
Slovenija – Italija (16.00)

Slovenska reprezentanca do 17 let:

Timotej Debeljak (ŠD Extrem), Tilen Gajser (ŠD Brezje Maribor), Vanč Florjančič (FSK Stripy), Matic Goznik (KMN Slovenske gorice), Andraž Mikulič (FK Dobovec), Patrik Osredkar (FC Litija), Maks Rotar (FK Siliko), Aljaž Ruis (KMN Slovenske gorice), Max Vesel (ŠD Extrem), Maks Vidmar (FK Siliko).

16 v kvalifikacije

Leti 2017 in 2018 bodo obeležile olimpijske igre mladih, kjer se bo predstavil tudi futsal. V kvalifikacijah bo sodelovalo tudi 16 evropskih ekip. Med njimi tudi Slovenija, ki bo ena od štirih gostiteljic turnirja (poleg Slovenije še Slovaška, Srbija in Hrvaška).

Evropske kvalifikacijske skupine za uvrstitev na olimpijske igre mladih:

skupina A:
Srbija, Portugalska, Ukrajina, Madžarska

skupina B:
Slovaška, Rusija, Azerbajdžan, Nizozemska

skupina C:
Hrvaška, Španija, Kazahstan, Belgija

skupina D:
Slovenija, Italija, Češka, Romunija

Na olimpijske igre mladih se bosta iz Evrope uvrstili dve ekipi izmed štirih prvakov kvalifikacijskih skupin.

Tekst: D.P. (futsal.si), L.B. (FC Litija)