Člansko moštvo

loading...

Mlajše selekcije

loading...

Splošne informacije

loading...

rs okna 811 204

V našem klubu nadaljujemo z gradnjo moštva za naslednjo tekmovalno sezono. Tako smo moštvu dodali novo (staro) ime in dva, ki ostajata zvesta klubu še vsaj eno leto.

VRAČA SE NIK JELIČ

»Po enem letu igranja v Mariboru se z veseljem vračam v Litijo! Glede na trenutno situacijo v mariborskem klubu in po pogovoru z Gašperjem Vrhovcem nisem dolgo razmišljal o svojem povratku,« nam zaupa 28-letni občasni slovenski reprezentant. Večji del pretekle sezone je saniral poškodbo levega gležnja: » Vračam se po težki poškodbi, zaradi katere prejšnje leto nisem veliko igral. Do začetka nove sezone imam še nekaj časa, da se vrnem v idealno formo.« Nad ekipo, v katero prihaja je navdušen: » Sestavlja se res dobra ekipa; mešanica izkušenih igralcev in mladih, ki so željni dokazovanja in priložnosti. Večino igralcev že dobro poznam, saj smo odigrali veliko medsebojnih tekem, tako da se bomo hitro ujeli.«
Pričakovanja za novo sezono so ista kot vedno do sedaj: »Cilj je jasen, osvojitev naslova državnih prvakov. Z Litijo smo se vedno borili za naslov, čeprav nam je na koncu vedno malo zmanjkalo. Verjamem, da bo letos drugače,« je svoje misli za konec strnil Nik.

OSTAJATA MARKO ĐEKOVIĆ...

Mladi Ljubljančan se je v pretekli sezoni izkazal z nekaj atraktivnimi in pomembnimi obrambami, predvsem pa je fascinantno njegovo obvladovanje žoge, ko ekipa igra z vratarjem v napadu. »Ostajam, ker bo letos ekipa res prava. S fanti se dobro poznamo in res se razumemo. Vsak še tako naporen trening je lažje opraviti, če je vzdušje v ekipi sproščeno.« Đeko ni pozabil na Litijske Leve: »Vidi se, da je futsal doma v Litiji. Vse v klubu je res dobro organizirano, predvsem pa so mi všeč navijači. Oni živijo za ta klub, preteklo sezono nam ni šlo vse po načrtih, a so nas vseeno podpirali in bodrili. To je prava pripadnost! Ostajam tudi zaradi njih

...IN DEJAN GOJIĆ!

Sporočamo še eno veselo novico in sicer, da je zvestobo klubu podaljšal mladi Litijan Dejan Gojić, ki tako ostaja član našega kluba vsaj še eno leto: "Ostal sem zato, ker v takšnem klubu kot je Litija, lahko samo še napredujem. Želim si nadgraditi svoje znanje, s takšnim trenerjem in soigralci pa je možnost za to še večja!" Litija se je okrepila: "Konkurenca za mesta bo težka, vendar se ne predajam," dodaja Dejan in pravi: "Želimo si enajstega klubskega naslova in mojega prvega!" To bo lažje tudi s pomočjo navijačev: "Pozivam vse navijače, da se udeležijo naših tekem, predvsem pa vse pohvale Litijskim levom! Naj nas spodbujajo tako kot lansko sezono," o navijačih pove 19-letni Dejan, ki obljublja, da bodo fantje na parketu opravili svoje. Ob koncu ni pozabil niti na trenerja, ki mu je dal priložnost med člani. "Nikakor pa ne smem pozabiti na Damirja Pertiča, ki mi je dal priložnost trenirati, igrati in napredovati v članski ekipi. Res me je ogromno naučil, za kar sem mu zelo hvaležen," o zadnjem trenerju pove Gojić. Dejan je z nogometom pričel pri sedmih letih, kjer je igral za NK Zagorje in NK Litija, nato pa pri šestnajstih letih prestopil v futsal. Odigral je dve sezoni za ekipo U19 ter eno sezono tudi že za člansko ekipo. Dejanu v letošnji sezoni želimo ogromno uspeha in sreče na parketu!

Kdo vse ostaja še v klubu, pa bo jasno v prihodnjih dneh!

Tekst: Maja Poglajen, Nina Novak, Luka Bregar
Foto: Nina Novak, futsal.si